InstaGram!




Inner Yang Ayun Pakai - Hanya inner Ayunar

Click Below Picture untuk order :)


Wednesday, November 19, 2014

Gigi Besi

Alhamdulillah bulan ke 3, bergigi besi...

Dah 2 kali tukar ligature

Actually, before pakai braces ni, banyak jugak la sy google2 istilah2 pasal braces ni, yerla gila ko nak pakai main redah jee tak tau pape kenn..

Masa zaman sekolah rendah, rasanya tak pernah tengok kot atau jarang sekali tengok orang pakai braces ni, yerla kita sekola kampung aje , budak2 kampung memang suci, tak expose sgt kot...

Masuk sekolah menengah, sigs, haa dah kenal dah ape tu braces atau gigi besi, sebab ramai jugak kawan2 pakai, yang kita ingat PR, dgn Nee2..Ok sila terdesak aku seru nama korang , hehe, bukan korang baca pon belog aku nihh

Tgk orang pakai braces ni mcm best je kan, mcm stylo je kan... tapi gg kita time tu ok jer, sebab time tu harga braces ni dekat 4 k jugak kot, mahal bebenor

Sampai la masuk u, sampai lah habis belajo n sampai la usia 25 tahun, all went well, tengok2 jugaklah , teringin2 jugaklah nak pakai braces, kerana fashion.

Ok habis tang tu..

Then masuk usia 26..Seketika tu ada terbaca orang share pasal hukum pakai braces ni, so kalau untuk fashion, jawapannya adalah NO!

Masa pun terus berlalu, dan berlalu, sampai satu ketika, sedang membelek2 muka dan mata tertancap pada gigi,Ehh apehall lain bebeno gigi hamba ni, allignment macam dah lariii, gigi tu macam terpiung-piung.Gigi bawah dah makin jarak, makin gap, whats the problem yaww..

Ok -risau-

Giler tak risau, taknak kita memuda dah rongak ke ape ke kan...Jadi mencari kefahaman dgn encik google, ghupenyee, boleh je berlaku shifting ni oleh faktor usia, atau jika mane2 gigi yang dah cabut...So memang lerr, geraham kita ni belah atas belakang, 2,2 dah takde, cabut!

So keadaan masa tu, gg bawah dah gap, gigi belah atas kanan mcm dah menurun menyebabkan selalu tergigit isi..Survey punye survey rege braces semasa, mak aihh 5-6k uolss, pada kita, membazir ler kan..
tapi takkan nak bio je gg makin jarak kan, sebab masa tu mengunyah pun dah tak selesa dan asik tergigit aje.

Sampai lerr 1 masa ni , ada kawan fb kita share gambornye pakai braces dengan harga berpatutan, kita pun ape lagii, zass terus pm n terus contact orang yang buat gg, n zass terus buat appoinment,

Nampak?Nampak tak tindakan pantas kat situ..sebab apa?

Rege memang sgt berpatutan..Andddd setelah 3 bulan, gap pada gg bawah dah xde! Gg dah rapat seperti asal, alhamdulillah....

Hahaha panjang bebenor kan ceghiter nyee ni... ok xpe I tempek gambo ea...

1st day pakai, jauh tak nampak.. masa ni ayah di ijn, tunggu utk operation bypass


2nd appoinment , pasang powerchain utk rapatkan gg bawah tu


Beza 1st day pakai Dgn 2nd appoinment , tak banyak beza sgt


And ni gambo latest... colour JDT uolss

OKayy till then, Assalamualaikum. ...

Monday, November 10, 2014

Rezeki


Entry Kali ni , tak ada title.. entah kenapa tak tahu

Sudah lama tak mencoret di blog ini, barangkali sudah tiada keinginan atau mungkin masa tak mengizinkan

Dalam Hidup ni, kita selalu memandang kehidupan orang lain lebih baik, lebih gembira, lebih suka, lebih beruntung..

itu kita memandang keatas, pernah kita memandang ke bawah

Ucap Syukur Alhamdulillah

ikhlas dari hati, penuh kesedaran...

Hidup orang yang simple itu mungkin lebih bahagia dari hidup orang yang dikacamata manusia dikatakan "ideal"

Syukur Terbit dari dalam Hati bukan sekadar terlontar melalui Lisan.

Allah menguji hambanya dengan ujian yang mampu ditanggung

Kekuatan Setiap orang berbeza.

lebih ikhlas kita mensyukuri nikmat dan rezeki Allah, InsyaAllah Alah beri rezeki lebih baik dan banyak pada kita..


REZEKI bukan Wang Ringgit semata2.. ingat..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...