InstaGram!




Inner Yang Ayun Pakai - Hanya inner Ayunar

Click Below Picture untuk order :)


Wednesday, May 21, 2014

fikir tak pakai OTAK

Assalamualaikum

#completely random

Sesetengah orang, bercakap ikut sedap rasa, ikut sedap hati, ikut suka die. sometimes cakap main lepas.. bukan lepas apa.. nak lepaskan diri

* oww im so INNOCENT *

Please.... ade kata2 yang berbunyi, " 1 jari tunjuk pada orang , 4 jari tunjuk balik pada kita "
Sila buat ayat sendiri bagi sedap sikit.. yang penting maksud yang saya nak sampaikan ni jelas kan?

Contoh

"pakai tudung tu pilihan saya. antara saya dengan tuhan.. orang lain ramai juga yang tak pakai.. orang lain tak pakai, ok je.. kenapa cari salah sy?"

nampak tak situasinya kat sini..

Saya bercakap pasal ni bukan nak condenm siapa2, tapi belajar2 tinggi2, pandai2, jangan sampai orang nampak kita ni bodoh.. Actually tak belajar tinggi pun takpa, janji kita pandai guna kepala otak yang Allah dah kurniakan pd kita.. Tahu kita ni salah, tak perlu nak tunjuk kesalahan orang lain juga.. Macam kesalahan tu mcm , its ok, bukan perkara besar pun..

Saya memang tak sempurna, memang serba serbi kekurangan, siapa la saya nak cakap, nak tegur pasal orang lain.. Tapi , eh ni blog saya.. boleh kan saya nak suarakan apa yang saya rasa...

Print screen sikit status dari ayah saya...



Pakai Tudung TAK wajib, tapi tutup aurat itu WAJIB selagi awak menganut agama Islam.

Sama-sama lah kita menjadi a better Muslim/Muslimah

Monday, May 19, 2014

Madu-ku, Madu-mu jua

Haaa Title post kauu mengundang gituu.

actually post ni jatuh dalam kategori I-Sihat lagi , yeayy... 
lately ni, kita banyak search and google pasal natural remedy lah , apa yang bagus untuk kesihatan dan badan kita kan... -Ayun Pakai Krim ini -

Memang kita semua sedia maklum , kalau makanan2 sunnah macam kurma, kismis, dan lain2, memang bagus untuk kesihatan kita.. dannn kali ni, kite nak share dengan awk semua pasal M-A-D-U


KHASIAT MADU ASLI YANG TELAH TERBUKTI

A) MENGEMBIRAKAN KEKUATAN TUBUH
1. Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan.
2. Memulihkan sel-sel urat besar.
3. Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.
4. Merangsang tenaga batin.

B) MEMBERSIH DAN MENAMBAH DARAH.
1. Memulihkan kembali bekuan darah dan membetulkan pengaliran darah.
2. Membersihkan lapisan darah dan darah menjadi bersih.
3. Mengimbangi kandungan lemak dan membuat janlung aktif.
4. Menghilangkan rasa kebas-kebas dan mengurangkan tekanan darah tinggi.

KELEBIHAN
1. BAYI/KANAK-KANAK:
a) Membantu pertumbuhan janin dan bayi dari segi fizikal dan mental.
b) Menyembuh dengan segera cirit-birit.
c) Mengelak daripada cacing perosak dalam perut.
d) Mengeluarkan lendir dalam badan bayi dan menguatkan minda kanak-kanak.

2. REMAJA:
Membantu menyempurnakan kesihatan berkekalan.

3. WANITA:
a) Menambah kejelitaan rupa paras yang asli dan tubuh badan yang menarik.
b) Mempunyai kulit yang halus, bersih dan berseri-seri.

4. LELAKI:
a) Tampan dengan kekuatan asli dan kelihatan lebih muda.
b) Menguatkan tenaga batin.

5. PENGIDAP KENCING MANIS (DIABETIS):
Menstabilkan kandungan gula dalam darah. (Gantikan gula kepada madu lebah)

6. UNTUK SEMUA:
a) Mengelak dari kegemukan yang tidak terkawal.
b) Memudahkan proses penghadapan dan lawas buang air.
c) Memulihkan penyakit berpanjangan.
d) Menguatkan jantung, buah pinggang dan badan.
e) Menyembuhkan penyakit dalam perut.
f) Mempercepatkan luka atau kesan pembedahan sembuh.
g) Memulihkan batuk dan lelah.
h) Menghindarkan badan letih dan lesu.
i) Kurangkan kesakitan bila datang haid.
j) Baik untuk perempuan bersalin.
k) Membantu/menerangkan pemandangan.

CARA MENGGUNAKANNYA
1. Tukar atau kurangkan penggunaan gula kepada madu dalam penyediaan minuman harian.
2. Campurkan sedikit madu ke dalam air suam sebagai minuman.
3. Campurkan madu di dalam segala persediaan membuat kuih/masakan. Keharuman madu akan menawan selera anda.
4. Jika batuk atau lelah, minum satu atau dua sudu madu. Jangan dicampur dengan ais. (Berhati-hati jangan tersedak)
5. Untuk memulihkan tenaga, campurkan telur ayam kampung dengan sedikit madu. Dikacau kemudian diminum.
6. Campurkan sedikit madu ke dalam minuman kanak-kanak, kanak-kanak akan lena dengan nyenyak.
7. Minumlah sesudu besar madu bersama segelas air suam setiap pagi untuk kesegaran sepanjang hari.
8. Penyakit mata, Titiskan sedikit madu pada mata.
9. Sapu pada kesan gigitan atau sengatan serangga berbisa.

“MIRACLE ANTIBIOTIK”

KEAJAIBAN MADU SANG LEBAH
Setiap kali penggunaan Madu Lebah, mulakan dengan Bismillah, disambung dengan Solawat ke atas Nabi Junjungan 3 kali. Gunakan dengan penuh yakin.

SAPULAH MADU JIKA ANDA
a) Kemalangan ke atas luka; memberhentikan darah dengan segera dan luka terlindung dari kuman.
b) Kelecuran akibat api, air panas, ekzos motor, minyak panas dan lain-lain.
c) Kudis, kurap dan lain-lain penyakit KULIT.
d) Sakit mata – Titiskan madu lebah dalam mata.

MENAMBAHKAN KELAZATAN MAKANAN
a) Makan bersama roti / biskut.
b) Bahan membuat kuih / kek.
c) Goreng atau panggang ayam.

A) IBU MENGANDUNG
1. Menambahkan tenaga untuk ketahanan diri semasa mengandung dan semasa menghadapi saat kelahiran cahaya mata.
2. Mencegah dari berbagai penyakit seperti kencing manis, darah tinggi, kencing kotor, batuk selsema, lelah dan lain-lain.

B) ANAK DALAM KANDUNGAN
1. Mencegah dari pelbagai penyakit kerana kandungan antibiotik dalam madu dapat membunuh kuman-kuman cahaya mata.
2. Kandungan zat galian dalam madu boleh membantu membina dan menguatkan janin.
3. Kulit yang bersih dan sihat dengan terdapatnya vitamin C yang penuh kuasa dalam madu asli.
4. Membantu secara khusus pertumbuhan fizikal dan mental janin.
5. Penyakit Hepatitis B yang biasa menyerang bayi dapat dihindar dengan amalan madu oleh para ibu yang mengandung.

C) BAGI BAYI YANG BARU LAHIR
1. Meneruskan pemberian madu asli pada bayi yang baru lahir dapat mengeluarkan secara positif lendir yang mungkin terminum semasa bayi itu dilahirkan yang merupakan punca lelah jika tidak habis dikeluarkan.
2. Membersihkan perut bayi dari najis gagak yang menyelaputi dinding perut. Proses penghadaman dapat berjalan dengan sempurna menghindar dari sakit perut.
3. Bayi membesar dengan sempurna dan sihat.
4. Mengelak dari kembung perut bayi.

D) BAGI IBU SELEPAS MELAHIRKAN ANAK
1. Amalkan madu bersama jamu dan telur untuk membina darah serta mempercepatkan proses penyembuhan luka dalam perul atau rahim.
2. Membantu proses penghadaman dan lawas buang air.
- See more at: http://ezany-kun.com/khasiat-dan-kelebihan-madu-lebah/#sthash.i2VvpoFo.dpuf

Sumber : LINK


Satu Tips yang kita sedang amalkan sekarang ni ialah :

sebelum sarapan, Makan Qaseh Gold Adinda 2 sudu plastik
lepas , 1 hirisan Lemon, 1 sudu Madu, kacau dgn air suam, minum.. InsyaAllah..

Renung renungkan, dan selamat beramalll  :)


Berminat nak Cuba Produk Qaseh Gold?? Vendor Di butik Ayunar, Nilai Ade jual ni... Whatsapp ayun 0173252452
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...