InstaGram!




Inner Yang Ayun Pakai - Hanya inner Ayunar

Click Below Picture untuk order :)


Friday, August 29, 2014

Tulang bengkok

assalamualaikum...

oww mann.. lamenye tak memblog

Alasan Cliche adalah , yess BUSY...

Last 2 weeks sy baru buat minor surgery... Pada hidung

Bawah Ni gambar sebelum.. Take note sy bukan buat plastic surgery ya..
Nampak Normal ajekan..



Rupanya masalah resdung tu dah melarat sampai effect tulang hidung, patutlah bila ambil penawar atau rawatan alternatif dan supplement ok sekejap je.

Ikhtiar yang dibuat untuk membantu mengurangkan resdung berkesan yang saya syorkan

1. Krim Firmax3 - LINK
- bukan sahaja untuk masalah resdung, untuk pelbagai, sila click link diatas (ada dijual di butik Ayunar)

2. Supplement shaklee
- Vitamin c sampai sekarang sy ambil (sy ahli Shaklee, siapa nak beli boleh minta id sy atau minta sy belikan)

3. Qaseh Gold
yang ni pun sy suka sebab ramuannya makanan sunnah  (ada dijual di butik Ayunar)

tetapi masalah sy ni sudah serius, sebab sudah terjadinya infection (polyps) yang membesar serta menekan tulang hidung, lalu tulang hidung membengkok..

Bila berkeadan begini, supplement atau ubat atau rawatan alternatif yang diamabil kurang berkesan

Jadi Nasihat saya, jika anda ada ambil supplement atau sebagainya untuk membantu masalah anda, tetapi masih tidak sembuh, pergi lah berjumpa dengan doktor untuk buat pemeriksaan...


Alhamdulillah, selepas 2minggu post opt, boleh bernafas dengan baik, cuma tinggal blood clot dan kadang2 bekas jahitan tu masih bleeding.

Tempoh nak baik tu doc kata dalam 1 bulan la.. hidung sy ni sy rasa masih bengkak lagi..

Bentuk hidung Masih sama.. :)
 

Info Tentang Surgery :

Doctor Zaki, Hospital Putra, Melaka

Kenapa sy pilih buat di Putra? sebab 
1. Adik ipar sy kerja situ, mudah
2. Dr Zaki ni baik, cekap tapi lembut aje

Cost dalam 13k+

sy buat pakai Prudential Takaful Insurance 
Abg Ipar sy agent , lebih mudah untuk claim 

Ada insurance 1 keperluan sekarang tau, urusan kesihatan lebih mudah, ada simpanan... 

dan kalau awak2 semua tercari2 agent insurance utk prudential Takaful ni, boleh contact / whatsapp sy 0173252452 , nanti sy kenalkan pd abg Syam, abg ipar sy, InsyaAllah Terbaikk..

Doakan kesihatan yang baik untuk sy dan hidung sy ni cepat sembuh ya.



 29 Ogos 2014

Birthday mak sy hari ni yang ke 58 tahun.. alhamdulillah, moga diberi kesihatan yang baik, kebahagian dan kemudahan urusan didunia dan diakhirat..


Mini celebration dengan ayah sy di hospital Serdang, dah seminggu ayah di hospital... 
InsyaAllah next week akan transfer ke IJN , KL untuk preparation operation By Pass..
Moga dipermudah segala urusan dan diberikan  kesihatan yang baik, Aminn Ya Allah

Wednesday, May 21, 2014

fikir tak pakai OTAK

Assalamualaikum

#completely random

Sesetengah orang, bercakap ikut sedap rasa, ikut sedap hati, ikut suka die. sometimes cakap main lepas.. bukan lepas apa.. nak lepaskan diri

* oww im so INNOCENT *

Please.... ade kata2 yang berbunyi, " 1 jari tunjuk pada orang , 4 jari tunjuk balik pada kita "
Sila buat ayat sendiri bagi sedap sikit.. yang penting maksud yang saya nak sampaikan ni jelas kan?

Contoh

"pakai tudung tu pilihan saya. antara saya dengan tuhan.. orang lain ramai juga yang tak pakai.. orang lain tak pakai, ok je.. kenapa cari salah sy?"

nampak tak situasinya kat sini..

Saya bercakap pasal ni bukan nak condenm siapa2, tapi belajar2 tinggi2, pandai2, jangan sampai orang nampak kita ni bodoh.. Actually tak belajar tinggi pun takpa, janji kita pandai guna kepala otak yang Allah dah kurniakan pd kita.. Tahu kita ni salah, tak perlu nak tunjuk kesalahan orang lain juga.. Macam kesalahan tu mcm , its ok, bukan perkara besar pun..

Saya memang tak sempurna, memang serba serbi kekurangan, siapa la saya nak cakap, nak tegur pasal orang lain.. Tapi , eh ni blog saya.. boleh kan saya nak suarakan apa yang saya rasa...

Print screen sikit status dari ayah saya...



Pakai Tudung TAK wajib, tapi tutup aurat itu WAJIB selagi awak menganut agama Islam.

Sama-sama lah kita menjadi a better Muslim/Muslimah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...